04:40 21 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Angela Merkel - Imagine Simbol

Incident „diplomatic”: Angela Merkel nu a întâmpinat-o pe Theresa May - Video

© AP Photo / Markus Schreiber
În lume
Sa primesc un link scurt
326 0 0

Angela Merkel a uitat s-o întâmpine pe Theresa May, care a venit cu o vizită oficială la Berlin pentru discuții legate de Brexit.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Prim-ministrul britanic, Theresa May, care a sosit ieri la Berlin pentru a discuta despre Brexit, nu a fost întâmpinată la ieșirea din automobil. Asupra incidentului a atras atenție publicația The Independent.

În imaginile video publicate de ziar se observă că premierul britanic iese din mașină singură și merge pe covorul roșu fără a fi întâmpinată de cineva.

​Potrivit Politico, de obicei, oaspeții de rang înalt sunt întâmpinați de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. De această dată, May nu a fost însoțită de niciun reprezentant al statului german.

După ce premierul a intrat în clădire, aceasta a fost urmată de jurnaliști.

Ulterior, politicianul a revenit împreună cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel: femeile și-au strâns mâinile în fața camerelor.

În cadrul întrevederii, Merkel și May au căzut de acord asupra necesității asigurării unei ieșiri organizate a Marii Britanii din Uniunea Europeană, se spune în declarația purtătorului de cuvânt al cancelariei premierului britanic. De asemenea, cei doi politicieni au discutat despre situația în Yemen și Libia.

Tematic

Cancelarul german, Angela Merkel, regretă respingerea acordului cu privire la Brexit
Proiectul chinez "Noua Cale a Mătăsii": Merkel, despre rolul pe care trebuie să-l joace UE
Tagurile:
video, incident, Theresa May, Angela Merkel, Germania


Știrile Zilei