05:16 28 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.45
  • USD17.77
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
23112

Arestarea fondatorului „WikiLeaks” vine după o dezvăluire făcută de platforma „whistleblowing” precum că Assange fusese spionat, datele fiind transferate, probabil, către Statele Unite ale Americii.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Ecuadorul retrage azilul pentru fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat președintele țării.

​Poliția britanică a anunțat oficial că l-a arestat pe fondatorul „WikiLeaks”, Julian Assange, după ce acesta a părăsit Ambasada Ecuadorului.
„WikiLeaks” a acuzat Ecuadorul de încetarea ilegală a azilului politc pentru Assange, încălcând dreptul internațional, ceea ce a dus la arestarea sa de către autoritățile britanice.
În prezent, Assange se află în arest la un sector de poliție, potrivit forțelor de ordine din Londra.

„Astăzi, Julian Assange de 47 de ani, a fost arestat de colaboratorii Poliției din Londra în ambasada Ecuadorului, în baza ordinului emis Curtea Magistraților din Westminster, pe 29 iunie 2012, pentru neprezentarea la ședința de judecată”, se spune în comunicatul poliției.

“Acesta se află în arest în sectorul din centrul Londrei, unde va rămâne până la prezentarea lui la Curtea Magistraților din Westminster”, a anunțat Scotland Yard.

Tematic

Assange declară că 80% din Agenția Naţională de Securitate a SUA este privată
Assange îi îndeamnă pe americani să creeze o alternativă Partidului Democrat
Dezvăluiri: Cum a obţinut Assange e-mailurile compromiţătoare despre Clinton
Assange afirmă că SUA se pregătesc de un război cu Iranul
Julian Assange: Iată ce riscă copiii tăi dacă le tapezi numele și fotografiile pe Facebook
Tagurile:
arest, Julian Assange, Marea Britanie, Ecuador


Știrile Zilei