07:39 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
24220

În această vară, SUA vor amplasa temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. La solicitarea NATO, SUA vor amplasa vara aceasta în România sistemul de apărare antirachetă THAAD, în perioada lucrărilor tehnice și de modernizare a sistemului existent Aegis Ashore, se spune într-un comunicat emis joi de comandamentul militar al SUA din Europa.

La solicitarea NATO, ministrul Apărării va amplasa sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în România în această vară pentru asigurarea apărării antirachetă a NATO”, potrivit comunicatului.

În afară de aceasta, comandamentul 32 al apărării antiaeriene și antirachetă al forțelor terestre ale SUA, dislocat în Texas, din cadrul brigăzii antiaeriene de artilerie 69, va fi integrat în arhitectura existentă a Scutului Antirachetă pe o perioadă limitată pentru efectuarea lucrărilor tehnice și modernizare a sistemului "Aegis Ashore" în România, în această vară.

THAAD este un element terestru al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice. Este transportabil si are o capacitate rapidă de a intercepta si distruge rachete balistice în interiorul sau în afara atmosferei în timpul fazei lor finale sau terminale de zbor. Această capacitate de a intercepta rachetele inamice la altitudini mari atenuează efectele înainte ca acestea să ajungă la sol.

Tematic

Militari americani dislocați la baza NATO din Deveselu, reținuți de poliția română
Deveselu ar putea fi distrus în 2 minute de noile avioane rusești: Riscuri pentru Moldova
Adio, Deveselu?
Tagurile:
Sistemul antirachetă, Romania, SUA


Știrile Zilei