08:34 04 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
83 0 0

La 11 aprilie, Comisia Europeană a primit aprobarea inițială din partea reprezentanților statelor membre pentru a începe negocierile menite să amelioreze relațiile comerciale dintre SUA și UE.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Luni țările Uniunii Europene au dat aprobare finală pentru începerea negocierilor comerciale cu Statele Unite după câteva luni de întârziere din cauza poziției de rezistență a Franței.

Majoritatea guvernelor UE au votat în favoarea mandatelor de negociere propuse de Comisia Europeană, Franța votând împotrivă și Belgiei abținându-se.

Potrivit rapoartelor, Comisia Europeană dorește să înceapă negocierile privind două propuneri: prima este reducerea tarifelor la bunurile industriale, a doua este să faciliteze munca companiilor de a arăta că produsele lor întrunesc standardele UE și SUA.

Războiul comercial dintre SUA și Uniunea Europeană a izbucnit anul trecut, când președintele american Donald Trump a impus taxe mai mari asupra importurilor de oțel și aluminiu. Europa a răspuns prin contra-tarife pentru o serie de bunuri din SUA.

În timp ce alte state membre au sprijinit mandatele, Franța s-a opus. Parisul a vrut să excludă agricultura de la discuții și să discute prevederile privind schimbările climatice.

Tematic

Federația Rusă: „Nord Stream 2” va fi realizat conform directivei UE a gazelor
Trump lovește din nou în UE: iată ce vrea să obțină
Tagurile:
tarife, negocieri, SUA, Uniunea Europeana


Știrile Zilei