17:00 23 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.38
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.70
Notre Dame - Paris, Franța

Incendiul la Notre Dame – Accident sau atac? Luni de incendieri a bisericilor din Franţa

© AP Photo / Thibault Camus
În lume
Sa primesc un link scurt
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)
42220

Luni, întreaga omenire a privit îngrozită cum arde Catedrala Notre Dame din Paris. Incendiul vine însă după o serie de incendieri şi acte de vandalism şi profanare a bisericilor catolice din Franţa în ultimele luni.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. În Franța a avut loc, în ultimul timp, o serie de incendieri a bisericilor catolice, unele dintre acestea fiind însoţite de acte de profanare a obiectelor sacre și de acte de vandalism, după cum arăta Sputnik România, într-un material pe 30 martie.

În timp ce incendiul de la Notre Dame pare să fie un accident legat de renovarea bisericii, imaginea turlei înghițite de flăcări reprezintă o lovitură atât la adresa Catedralei istorice, precum și la adresa catolicilor, scrie RT.

În timp ce Notre Dame este, fără îndoială, cel mai cunoscut monument care a fost afectat, a doua cea mai mare biserică din Paris, Saint-Sulpice, a fost cuprinsă de flăcări pe 17 martie, focul distrugând uşile și vitraliile din exteriorul clădirii. Mai târziu, poliția a raportat că incendiu nu a fost un accident.

În februarie au avut loc o serie de astfel de atacuri asupra bisericilor în Franța. Într-un astfel de incident, o cruce a fost desenată din excremente umane pe zidul Notre Dame des Enfants din Nimes, vandalii prădând biserica și aruncând apă sfinţită în gunoi.

În aceeași lună, altarul din Catedrala Saint-Alain din Lavaur a fost incendiat, în timp ce statui și cruci au fost distruse în incintă. Doi adolescenți au fost ulterior arestați în urma acestui caz.

De asemenea, pe 4 februarie, o statuie a Fecioarei Maria a fost găsită dată jos şi distrusă în fața Bisericii Catolice Sf. Nicolae din Houilles, Yvelines. După câteva zile, la biserica Notre Dame de Dijon, Euharistia a fost împrăștiată și pânza de altar murdărită.

Тема:
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)

Tematic

Imagini Apocaliptice: Catedrala Notre Dame, în flăcări - Foto
Interiorul Catedralei Notre Dame, imediat după incendiul devastator de astă noapte - Foto
Detalii privind incendiul de la Notre-Dame: De ce nu s-a intervenit cu mijloace aeriene
Tagurile:
biserici, Atac, Accident, Incendiu, Catedrala Notre Dame din Paris, Franta


Știrile Zilei