08:50 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Catedrala Notre-Dame din Paris

Imagine rarisimă de acum două secole: Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame

© Sputnik / Валерий Мельников
În lume
Sa primesc un link scurt
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)
79220

Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame din Paris a fost realizată acum aproape două secole. Atunci, aceasta fusese drapată în negru pentru funeralii naționale. Franța era în doliu după moartea Prințului Regal, Ferdinand-Philippe D'Orléans.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik, C.S. În seara zilei de luni, 15 aprilie, când este marcată Ziua Internațională a Culturii, a fost mistuită de flăcări Catedrala Notre-Dame din Paris. Am putea spune că este o tragedie națională pentru Franța, dar și pentru întreaga Europă, Catedrala fiind un simbol sacru al spațiului European.

Pe internet a fost postată prima fotografie cu Catedralei Notre-Dame, realizată în anul 1842. Atunci Catedrala a fost drapată în negru pentru că Franța era în doliu. Murise prințul regal Ferdinand-Philippe D'Orléans, fiul cel mare a regelui Ludovic-Filip al Franței și a Prințesei Maria Amalia de Bourbon-Sicilia.

Prințul, numit și ”Patron al Artelor”, era moștenitorul titlului de Duce de Orléans și de șef al Casei de Orléans (o ramură a Casei de Bourbon fondată de singurul frate al regelui Ludovic al XIV-lea).

Тема:
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)

Tematic

Catedrala Notre Dame din Paris, în pericol de a fi mistuită de flăcări - Video
Franța: Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a fost stins: Ce va urma
Tagurile:
de ce a ars catedrala notre dames, Franța, doliu, Catedrala Notre Dame din Paris


Știrile Zilei