06:45 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Incendiu - Catedrala Notre Dame

Cauzele incendiului de la Notre-Dame - declarațiile Procuraturii franceze

© AFP 2019 / ZAKARIA ABDELKAFI
În lume
Sa primesc un link scurt
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)
1300 0 0

Un incendiu imens a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, provocând prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea structurii acoperișului.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Procurorul Parisului, Remy Heitz, a afirmat că nu există niciun semn că incendiul a fost provocat intenționat, iar un accident este cea mai probabilă cauză a incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame.

"Noi dăm prioritate ipotezei unui accident", le-a declarat Heitz reporterilor, adăugând că 50 de persoane lucrează la ancheta în ceea ce privește cauza incendiului va fi una "de durată" și "complexă".

Remy Heitz a dat asigurări că toate mijloacele vor fi folosite pentru a stabili originea focului și a confirmat că audierile martorilor sunt încă în desfășurare.

Anchetatorii de la Paris au interogat muncitorii care au fost implicați în restaurarea catedralei Notre-Dame, care a fost distrusă în incendiul de luni, transmite BFMTV marți, citând procuratura.

Potrivit radiodifuzorului, citat de Sputnik, anchetatorii au identificat muncitorii care au efectuat lucrările de restaurare și a demarat interogarea acestora. Se așteaptă ca acestea vor continua pe tot parcursul zilei, a adăugat sursa citată

El a adăugat că prima alarmă de incendiu a fost dată luni, la ora 18:20, urmată de verificări pentru a determina dacă există cu adevărat un incendiu sau dacă era o alarmă falsă. A doua alarmă a fost dată la 18:43, când a fost descoperit un incendiu la nivelul construcției.

Un incendiu a izbucnit luni la Catedrala Notre-Dame, ducând la prăbușirea turlei Catedralei și distrugerea acoperișului. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este o "tragedie teribilă" și a promis că va reconstrui Catedrala de 850 de ani.

Тема:
Incendiu imens la Catedrala Notre-Dame din Paris (22)

Tematic

Imagine rarisimă de acum două secole: Prima fotografie cu Catedrala Notre-Dame
Incendiu la Notre Dame: Mesaje de solidaritate din Republica Moldova
Moldoveanca stabilită la Paris, despre incendiul de la Notre-Dame: Plângeam și ne rugam
Tagurile:
Incendiu, cauza, Declaratii, Procuratura, Catedrala Notre Dame din Paris, Franta


Știrile Zilei