00:50 25 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Furtună de praf în India - Imagine de arhivă

Groaznic: Natura dezlănţuită - Peste 100 de morţi după ploi şi furtuni - Video/Foto

© AFP 2019 / SANJAY KANOJIA
În lume
Sa primesc un link scurt
68310

Zeci de oameni au fost uciși în India și în Pakistan în urma ploilor şi a furtunilor de praf din regiune. Meteorologii se așteaptă ca frontul meteorologic să nu se stabilizeze până vineri.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Furtunile puternice au declanșat, luni, praf, fulgere, grindină, ploi și vânturi puternice în nordul și centrul Indiei, dezrădăcinând copaci, deteriorând case și conductelor electrice din Madhya Pradesh, Gujarat, Maharashtra și Rajasthan.

​Până miercuri, cel puțin 64 de decese au fost raportate în întreaga țară, în special în urma loviturilor de trăsnet, caderi de copaci, iar unii oameni care au fost electrocutați de firele electrice rupte, informează Times of India. Cel puțin 25 de decese au fost confirmate numai în Rajasthan, în timp ce alte 21 de decese au fost înregistrate în Madhya Pradesh, 10 în Gujarat și trei în Maharashtra.

"Ce a fost mai rău practic s-a sfârșit", a declarat miercuri șeful Departamentului Meteorologic al Indiei, Mrutyunjay Mohapatra. "Va avea loc o diminuare semnificativă mâine. Vineri, totul se va termina".

​În afară de India, furtunile au afectat şi Pakistanul învecinat, unde au fost raportate cel puțin 39 de decese, iar 135 de oameni au fost răniți acolo până miercuri.

Tematic

Imagini de coșmar: Ploi abundente, inundații și dezastru - Sunt morți și dispăruți
Turiști, morți în urma unei avalanșe într-o stațiune de schi din Italia
Tagurile:
foto, video, morti, praf, Furtuni, Ploi, Pakistan, India
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei