08:33 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Sri Lanka - Atacuri Teroriste

Sri Lanka: Numărul morţilor a crescut până la 359 - Noi suspecți au fost arestați

© REUTERS / STRINGER
În lume
Sa primesc un link scurt
83 0 0

Numărul oamenilor uciși în seria de explozii declanşate duminică în Sri Lanka a ajuns la 359, informează miercuri portalul de știri Ada Derana, citând Poliția.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Potrivit unor relatări anterioare, 321 de persoane au fost ucise în explozii.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Ruwan Gunasekara, a declarat miercuri dimineața că încă 18 suspecți au fost arestați în timpul nopţii, numărul total al celor arestaţi fiind acum de 58 de persoane.

Prim-ministrul Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a avertizat marți că mai mulți suspecți înarmați cu exploziv erau încă în libertate, potrivit Sputnik Internaţional, care face referire la Reuters.

Potrivit informațiilor anterioare, aproximativ 500 de persoane au fost rănite în explozii şi că 40 de persoane au fost arestate în urma atacurilor. Guvernul din Sri Lanka considera că acestea au fost provocate de grupul islamist local National Thowheeth Jamaath.

Opt explozii au avut loc în Sri Lanka în duminica Paștelui. Trei biserici și trei hoteluri au fost vizate. Acestea constituie cele mai grave atacuri care s-au produs în istoria modernă a țării.

O operațiune masivă a fost lansată ca urmare a atacurilor. Autoritățile din Sri Lanka au decretat starea de urgenţă, desfășurând încă o mie de militari în capitala Colombo.

Gruparea teroristă Daesh a revendicat atacurile din Sri Lanka.

Tematic

Teribil: Un cunoscut miliardar și-a pierdut trei copii în atentatele din Sri Lanka
Groaznic: Oamenii legii din Sri Lanka au descoperit peste 80 de detonatoare de bombe
Statul Islamic a revendicat atacurile teroriste din Colombo, Sri Lanka
Tagurile:
arestari, suspecti, morti, atacuri teroriste, Sri Lanka


Știrile Zilei