01:39 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
374 0 0

Peste un milion de oameni din India au fost evacuați din calea ciclonului monstruos „Fani”, care a ajuns vineri în țară. Autoritățile sunt pregătite pentru ceea ce va fi mai rău, având în vedere că se aşteaptă ca viteza vânturilor să ajungă la peste 200 km/h.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Forțele armate și garda de coastă sunt în stare de alertă maximă, după ce „furtuna ciclonică extrem de severă” denumită „Fani” a început să lovească coasta Odissei din estul Indiei, potrivit RT

Vineri dimineața devreme s-au înregistrat vânturi de până la 195 km/h, a anunţat Departamentul de Meteorologie al Indiei, iar autoritățile au avertizat cu privire la producerea de inundații, căderea de arbori și distrugeri de amploare.

Consecințele ciclonului Fani, India
© AP Photo /
Consecințele ciclonului Fani, India

Îngrijoraţi de impactul periculos al furtunii, salvatorii s-au grăbit să evacueze peste un milion de oameni către aproximativ 3.000 de adăposturi cu alimente. Echipele medicale, precum și cele de căutare și salvare rămân, de asemenea, în alertă ridicată.

​Aeroportul Bhubaneswar și cel din Kolkata rămân închise, iar trenurile către zonele afectate au fost anulate. De asemenea, şcolile au fost închise. Comitetul Național pentru Gestionarea Crizelor (NCMC) estimează că cel puțin 52 de orașe și circa 10.000 de sate din nouă districte vor fi afectate. Până în prezent nu s-au raportat victime.

Consecințele ciclonului Fani, India
© AP Photo /
Consecințele ciclonului Fani, India

Tematic

Furtună de praf la Fălești de nu se vede om cu om
Vremea a luat-o razna: După tornadă, furtună cu gheaţă, la hotar cu Moldova - Video
Tagurile:
video, oameni evacuati, ciclon, india


Știrile Zilei