08:48 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71

După o discuție cu Putin, Trump contrazice declarațiile lui Bolton și Pompeo pe Venezuela

© AP Photo / Andrew Harnik
În lume
Sa primesc un link scurt
243 0 0

Anterior, Moscova a respins declarațiile "suprarealiste" ale secretarului de stat american, Mike Pompeo, despre "amestecul rusesc" în America Latină, spunând că "poziția principială" a Rusiei este de a nu interveni în afacerile altor națiuni.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, pare să fi contrazis declarațiile înalților săi oficiali despre implicarea Rusiei în Venezuela, în urma unei convorbiri telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin.

"Am vorbit despre multe lucruri: Venezuela a fost unul dintre subiecte. Și el nu pare deloc să fie implicat în Venezuela, dimpotrivă, cred că și-ar dori ceva mai pozitiv pentru Venezuela și eu simt același lucru", a spus Trump, în cadrul declarațiilor pentru jurnaliști la Washington.

Potrivit lui Trump, SUA a vrut să ajute Venezuela pe o "bază umanitară", inclusiv prin livrarea de hrană și apă către populația "înfometată" a țării.

"Cred că a fost o conversație foarte pozitivă pe care am avut-o cu președintele Putin referitor la Venezuela", a spus Trump.

Remarcile lui Trump ar veni în contradicție cu pretențiile anterioare ale câtorva dintre oficialii săi cheie, inclusiv secretarul de stat Mike Pompeo și consilierul pentru securitatea națională, John Bolton, despre presupusa "ingerință" a Rusiei în Venezuela.

Miercuri, Pompeo a purtat o convorbire telefonică cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, spunându-i că Rusia nu ar trebui să intervină în țara latino-americană. Lavrov a numit acuzațiile de implicare rusească "mai degrabă suprarealiste" și a spus că "poziția principială" a Rusiei a fost aceea de a "nu interveni niciodată în afacerile altora".

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov
© Sputnik / Владимир Астапкович

Anterior, Bolton a avertizat țările "externe față de emisfera vestică", inclusiv Rusia, privind dislocarea forțelor militare în Venezuela și a semnalat disponibilitatea administrației SUA de a folosi Doctrina Monroe în politica sa față de America Latină. Reprezentantul Special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, a arătat în mod similar că SUA ar putea impune sancțiuni împotriva Rusiei privind asistența militare a Moscovei în Venezuela, spunând reporterilor că "rușii vor plăti un preț pentru acest lucru" pentru amestecul lor la începutul acestui an.

Pompeo, Bolton și secretar interimar al Apararii, Patrick Shanahan, s-au întâlnit la Pentagon pentru a discuta despre opțiunile militare din Venezuela, iar Shanahan a reiterat revendicarea repetată adesea la Casa Albă că toate opțiunile au rămas „pe masă“ în rezolvarea crizei venezuelene.

Tematic

Venezuela: răspândirea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo
SUA: John Bolton vrea să-l convingă pe Donald Trump să trimită armata în Venezuela
Tagurile:
Venezuela, Putin, Trump


Știrile Zilei