12:51 26 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.35
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.03
  • UAH0.73
În lume
Sa primesc un link scurt
1733 0 0

În mod ciudat, tot ieri Iohannis a vorbit de ”politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România”.

BUCUREȘTI, 10 mai - Sputnik, Evan Răutu. Premierul olandez Mark Rutte a dat un răspuns dur ieri, la summitul UE de la Sibiu, în legătură cu admiterea României în spaţiul Schengen.

”Când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept, democraţiei”, a spus Mark Rutte, completând ”Nu mergeţi în direcţia corectă în acest moment”.

Declarația, consemnată de News.ro, confirmă atât boicotul jignitor al Olandei, cât și ineficiența demersurilor lui Klaus Iohannis în privința Schengen.

”Am pus de nenumărate ori în discuţie chestiunea integrării în Spaţiul Schengen şi voi discuta şi în cursul zilei cu liderii europeni acest subiect”, a declarat joi Iohannis.

Pe de altă parte, în mod ciudat, Iohannis a vorbit de ”politicieni care au atacat justiţia şi chiar şi instituţiile europene, astfel că au apărut acele discuţii despre statul de drept din România”.

”Pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV”, a declarat Iohannis.

Tematic

Summitul UE: Ce angajamente cuprinde Declarația de la Sibiu și ce se evită
Tagurile:
Sibiu, summit, Romania, Olanda, Schengen


Știrile Zilei