22:13 14 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
În lume
Sa primesc un link scurt
172 0 0

SUA nu își doresc un război cu Iranul și nici nu-și propună să răstoarne regimul, ci să determine schimbarea politicii promovate de Teheran, susține reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. SUA nu-și doresc un război cu Iranul sau schimbarea regimului, ci vor o schimbare a direcției promovate de autoritățile acestui stat, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook.

"Susținem în mod constant că vrem să schimbăm comportamentul regimului (din Iran n.r.)", a declarat Hook în cadrul unui briefing, fiind întrebat dacă SUA își doresc „schimbare regimului” din Iran.

În același timp, el a menționat că SUA nu vor un război cu Iranul. Briefingul a avut loc în scurt timp de la declarația Iranului despre intenția de “a suspenda respectarea unor prevederi” ale acordului nuclear.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au la dispoziție 60 de zile pentru negocieri. Anunțul a fost adus la cunoștința reprezentanților Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei.

Tematic

Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Iran: Comandamentul Central al Forțelor Armate al SUA este o „grupare teroristă”
Declarație: Iran - Teheranul nu vrea război cu Statele Unite, însă este gata să se apere
Tagurile:
razboi, regim, Teheran, Iran, SUA


Știrile Zilei