19:48 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Cercetătorii au constatat că fiecare dintre noi își pune sănătatea în pericol atunci când merge la magazin după cumpărături.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Coşurile de cumpărături sunt mai murdare decât toaletele, iar specialiştii spun că plecăm din centrele comerciale cu un „cocktail de bacterii”.

Un studiu realizat anterior în Statele Unite ale Americii arată că jumătate dintre coșurile de la supermarket sunt mai murdare decât toaletele publice.

Atunci când facem cumpărături, riscăm să aducem acasă produse contaminate cu bacterii. Cărucioarele care stau afară şi în care unii dintre clienţii supermarketurilor îşi lasă şi gunoaiele, sunt curăţate rar şi superficial.

Multe cărucioare sunt focare de infecţie, din cauza prafului, noroiului, lichidelor care se scurg sau gunoaielor abandonate la finalul cumpărăturilor.

Anume astfel de cărucioare ajung cel mai des în mâna clienţilor, deşi magazinul trebuie să aibă o procedură strictă de igienizare. Deseori, în aceleaşi cărucioare sunt plimbaţi şi copiii pe durata cumpărăturilor.

Studiul realizat de Universitatea din Arizona, SUA, arată că jumătate dintre coşurile de cumpăraturi sunt contaminate cu „E-coli”.

Cu alte cuvinte, cercetătorii au constat că multe coșuri erau mai murdare decât toaletele magazinelor.

Reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor din Moldova au mers într-o vizită de studiu la câteva magazine din municipiul Chișinău.

Angajații instituției au constatat că mai multe coșuri și cărucioare pentru cumpărături sunt adevărate focare de infecții. Bacteriile mișună în egală măsură atât pe coșurile din plastic, cât și pe cele metalice. Unele dintre ele nu au fost curățate de mai mult timp, iar mizeria a intrat adânc în plastic.

Specialiștii spun că fiecare coș de cumpărături ar trebui igienizat de cel puțin două ori pe săptămână, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Agenția Națională pentru Sănătate Publică să verifice acest lucru.

Pentru cei care nu respectă regula igienizării coșurilor și cărucioarelor sunt prevăzute amenzi.

Tematic

O mamă și fiul ei au comis o faptă rușionoasă întru-un supermarket din Chișinău
Rușinos: Un bărbat a făcut asta într-un supermarket de la Botanica - Video
Un bărbat s-a ales cu capul spart pe treptele lunecoase ale unui supermarket din Chișinău
Tagurile:
risc, magazin, toalete, Supermarket, Lume


Știrile Zilei