01:39 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
162 0 0

Marine Le Pen l-a îndemnat pe președintele francez, Emmanuel Macron, să demisioneze din funcție în cazul unul eșec în alegerile europarlamentare, urmând exemplul lui Charles de Gaulle.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Declarația președintelui partidului Adunarea Națională, Marine Le Pen, despre alegerile europarlamentare e un ultimatum înaintat președintelui Emmanuel Macron, “care aduce aminte de Charles de Gaulle”, scrie ziarul Parisien.

Potrivit Le Pen, odată ce actualul președinte îndeplinește funcția de șef al partidului “En Marche!” și de coordonator al campaniei electorale, alegerile pentru Parlamentul European reprezintă un referendum de încredere față de Macron, iar dacă acesta va eșua în acest referendum, atunci ar trebui să urmeze exemplul generalului De Gaulle și să-și dea demisia.

“Trebuie să fie consecvent în cazul în care pune pe balanță toată autoritatea sa de președinte al republicii, dacă aceste alegeri se transformă într-un referendum, atunci trebuie să aibă onoare și demnitate să facă ceea ce a făcut De Gaulle, adică să plece dacă pierde referendumul”, a spus politicianul la postul de televiziune LCI.

De asemenea, Le Pen l-a acuzat pe președintele Franței de ignorarea a milioane de cetățeni și chiar de o „luptă împotriva acestora”.

Mai devreme, menționează publicația, Macron a declarat că va depune toate eforturile pentru a nu permite partidului lui Le Pen să câștige în alegerile europarlamentare.

Tematic

Marine Le Pen vrea să înlocuiască Uniunea Europeană cu o altă structură
Le Pen: UE trebuie distrusă din interior
Tagurile:
Emmanuel Macron, Ultimatum, Marine Le Pen, Franta


Știrile Zilei