08:47 23 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.55
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
profesori

Profesorii români, colaborări cu experții ruși

© Sputnik / Александр Вильф
În lume
Sa primesc un link scurt
220 0 0

Universitatea din Pitești a fost gazda unor oaspeți de la Institutul de Cercetări Nucleare al Politehnicii din Tomsk.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Universitatea din Pitești continuă să arate deschidere și interes față de relațiile româno-ruse.

După ce, în data de 19 martie 2019, a dat clasă Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative – SNSPA – organizând, în Sala de Festivități a Campusului Central, seminarul-dezbatere cu tema ”România, UE, Rusia – istorie, relațiile actuale și tendințe”, în această săptămână, instituția de învățământ superior a fost gazda unor oaspeți de seamă din Rusia.

Informația a fost făcută publică de rectorul Universității din Pitești, conferențiar universitar doctor inginer Dumitru Chirleșan. Acesta a precizat că în această săptămână, instituția pe care o conduce a avut parte de un schimb de experiență de înaltă calitate, primind, cu suportul Comisiei Europene, prin Programul Erasmus+, vizita academică a profesorilor de la Universitatea Politehnică din Tomsk.

”Delegația rusă, condusă de domnul Profesor Oleg Dolmatov, Directorul Institutului de Cercetări Nucleare al Politehnicii din Tomsk, însoțit de către doamna Profesor Vera Verkhoturova și de către doamnna Profesor Yulia Weber, a purtat discuții cu profesorii UPIT, a ținut cursuri studenților și a vizitat facilitățile de cercetare ale UPIT”, a explicat conferențiarul universitar, doctor inginer Dumitru Chirleșan, pe pagina sa de Facebook

Potrivit acestuia, de mare interes a fost și vizita la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești. De asemenea, au fost identificate o serie de posibilități de colaborare.

Ar fi binevenită o deschidere similară și din partea altor universități, tocmai fiindcă România are nevoie de un dialog cât mai constructiv cu Rusia.

Tematic

Un politician german îi îndeamnă pe nemți să învețe limba rusă
Exclusiv: Olimpiadă la limba rusă în toată România - detalii


Știrile Zilei