22:22 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
439 0 0

Președintele american Donald Trump și Prima Doamnă Melania au sosit luni în Regatul Unit pentru o vizită de stat de trei zile, în cadrul căreia se așteaptă ca Trump să accentueze importanța relațiilor bilaterale dintre cele două țări în contextul îngrijorărilor legate de Brexit și al demisiei recente a premierului britanic.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Potrivit Casei Albe, citate de Reuters, Donald Trump susține un Brexit care să nu afecteze stabilitatea economică și financiară la nivel global şi care să asigure, în același timp, independența pentru Regatul Unit, potrivit Sputnik Internaţional.

Trump a declarat luni că au loc discuții cu privire la un acord comercial cu Regatul Unit. „Un mare acord comercial este posibil odată ce Marea Britanie îşi «dă jos cătuşele». Deja am început să vorbim”, a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Elicopterul care i-a transportat pe Trump și Melania a aterizat pe peluza Palatului Buckingham, unde au fost întâmpinaţi de regina Elizabeta. Cuplul prezidenţial a fost invitat să vizioneze colecția de obiecte regale de la Palat, apoi la un tur al Westminster Abbey, la un ceai cu prințul Charles și Camilla și la un banchet de stat, oferit de Regină.

Regatul Unit rămâne într-o situaţie dificilă în contextul Brexit, având în vedere că Parlamentul britanic a respins acordul de retragere negociat cu Uniunea Europeană. Blocul european a subliniat în repetate rânduri că nu va renegocia acordul. Regatul Unit nu a părăsit UE pe 29 martie, cum fusese programat inițial, și s-a stabilit un nou termen limită până la 31 octombrie.

Premierul britanic, Theresa May, a anunțat că va demisiona din funcția de preşedinte al Partidului Conservator și, ulterior, din funcția de premier, pe 7 iunie, din cauză că nu a reușit să obţină un consens în parlament și în propriul său partid cu privire la retragerea țării din Uniunea Europeană.

Tematic

Lavrov: Decizia lui Trump, sporește riscurile în Orientul Apropiat
Trump a sosit la Londra pentru a consolida parteneriatul
Tagurile:
Brexit, Trump, SUA, Marea Britanie


Știrile Zilei