01:52 09 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.52
  • RUB0.24
  • RON4.16
  • UAH0.68
În lume
Sa primesc un link scurt
497 0 0

Comisia Europeană vrea să pună capăt ascensiunii lui Salvini și a declanșat procedura de sancționare a Italiei pe motiv de deficit bugetar

BRUXELLES, 5 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Lupta Comisiei Europene cu Guvernul din care face parte Salvini a început imediat după instalarea noului guvern al Italiei format din Liga și Mișcarea 5 Stele.

Oficialii Comisiei au amenințat atunci Italia că va avea probleme financiare și că poporul italian trebuie pedepsit pentru că a votat cu populiștii.

După europarlamentare, când a devenit evident că Salvini este omul care va conduce Italia, Comisia Europeană nu a mai așteptat și a luat hotărârea, astăzi, de a începe procedura de sancţionare a Italiei.

Forul european va trimite o scrisoare prin care va semnala că politicile fiscale ale guvernului de la Roma sunt lipsite de prudenţă.

Scopul este recunoscut chiar de Comisie: în urma avertismentelor și a sancțiunilor, Italia ar putea avea o pierdere uriaşă de încredere pe pieţele financiare.

Comisia Europeană cere guvernului de la Roma să opereze reduceri bugetare de circa 3-4 miliarde de euro pentru a evita sancţiunile europene și pentru a se încadra într-un deficit bugetar de 3 la sută.

De remarcat că președintele Macron de asemenea riscă depășirea deficitului bugetar prin măsurile de recâștigare a încrederii populației, promise după revolta Vestelor Galbene, dar nimeni din Comisia Europeană nu a început să atace Franța pe acest subiect.

Este evident, așadar, că instrumentele de sancționare folosite de Comisia Europeană au un scop politic, ceea ce Salvini a remarcat public în numeroase ocazii.

Sancționarea Italiei urmărește, astfel, să reducă din popularitatea liderului Ligii și să prevină evoluția naturală a acestuia către postul de premier al Italiei, din postura sa de președinte al celui mai puternic partid din Peninsulă.

Tematic

Detronarea lui Emmanuel Macron: Matteo Salvini - Noul lider al Uniunii Europene
Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, este cel mai popular politician din Europa
Matteo Salvini: Teroriștii nu trebuie să „bea șampanie sub Turnul Eiffel”, domnule Macron
Matteo Salvini, către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Emmanuel Macron
Italia lui Salvini sfidează UE și SUA – afacere uriașă, dă peste cap boicotul Occidentului
Tagurile:
pedeapsa, Italia, Matteo Salvini, Comisia Europeana, Uniunea Europeana


Știrile Zilei