19:12 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
708 0 0

Un studiu realizat în cadrul emisiunii „Dispatches” a reţelei de televiziune Channel 4 din Marea Britanie a dezvăluit date îngrijorătoare cu privire la poluarea aerului şi modul în care poate fi afectată de acest lucru dezvoltarea plămânilor copiilor.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Potrivit studiului menţionat, particulele toxice emise de gazele de eşapament, de cauciucurile şi frânele autovehiculelor duc la deteriorarea gravă a calităţii aerului în oraşe.

Poluarea aerului este asociată cu decesul prematur a circa 40.000 de persoane pe an în Marea Britanie şi provoacă boli de inimă, de plămâni şi astm.

Studiul se bazează pe un experiment condus de oameni de ştiinţă de la King's College London (KCL), potrivit antena3.ro

Cei mai afectaţi sunt copiii. Astfel, unul din trei copii respiră aer nociv, iar cauciucul modern de maşină este compus circa 50 la sută din plastic.

Au fost monitorizaţi 50 de elevi de la o şcoală din Haringey din nordul Londrei, iar concluziile au fost că aceştia sunt expuşi la concentraţii ridicate de dioxid de azot, un poluant inflamator.

Studiul a dezvăluit că măsurile care au dus la scăderea cu circa o cincime a nivelului de expunere la dioxid de azot au fost împrejmuirea şcolilor cu garduri vii, montarea de plase la ferestre şi instalarea de purificatoare de aer.

Tematic

Studiu alarmant: Pericolul gadgeturilor pentru creierul copiilor
Studiu: Aceste alimente sunt benefice pentru inimă
Studiu: Omenirea ar putea evita o catastrofă, reducând consumul acestor două produse
Studiu de ultimă oră: Oamenii de știință au descoperit „dieta” împotriva depresiei
Studiu: La ce vârstă dau naștere primului copil femeile din UE
Tagurile:
urgent, masuri, copii, pericol, plamani, ingrozitor, studiu, Lume


Știrile Zilei