10:05 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
153 0 0

Uniunea Europeană lucrează asupra unor noi relații cu Rusia pentru că fără aceasta nu va fi posibilă o arhitectură de securitate, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. UE lucrează asupra concepției unor noi relații cu Rusia, pentru că fără aceasta nu poate exista o arhitectură de securitate, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în Turingia.

Drapelele Federației Ruse și Uniunii Europene
© Sputnik / Владимир Сергеев

“Condamn anexarea Crimeei, însă nu trebuie să tratăm ostil Rusia. Nu există o arhitectură de securitate fără Rusia. Iată de ce Comisia Europeană va lucra asupra unor noi relații cu Federația Rusă: vrem să aducem oamenii mai aproape unii de alții, pentru a trăi în pace”, a declarat Juncker.

Relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au înrăutățit în anul 2014, în contextul crizei politice din Ucraina, urmate de izbucnirea unui conflict în regiunile de Est a țării. În martie 2014, 95,6 la sută din locuitorii peninsulei Crimeea au votat în cadrul unui referendum pentru intrarea în componența Rusiei.

Tematic

Expert: Juncker nu în zadar a calificat Brexitul drept tragedie
Declarație: Matteo Salvini îi acuză de extremism pe Soros, Macron, Merkel și Juncker
Tagurile:
relatii, declaratie, Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeana, Rusia


Știrile Zilei