12:34 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
366 0 0

Declarația lui Macron a venit după suspendarea Summit-ului european ca urmare a eșecului șefilor de stat și de guvern de a se pune de acord cine ar trebui să ocupe posturile de top ale Uniunii.

BRUXELLES, 1 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat că eșecul negocierilor în a alege șefii Uniunii reflectă ”dezacordurile politice dintre state”, scrie Sputnik în ediția de limbă engleză.

”Am încheiat astăzi cu un eșec, este o imagine foarte proastă și pentru Consiliu, și pentru Europa. E clar că acest eșec se datorează câteodată unor ambiții personale”, a spus Macron jurnaliștilor.

El și-a exprimat speranța că un acord relevant va fi încheiat marți, spunând că ”știm cine sunt candidații credibili pentru posturile europene de top”.

Premierul croat Andrej Plenkovic a subliniat din partea sa că ”totul este deschis” în procesul alegerii candidaților pentru funcțiile de vârf ale Uniunii.

Remarcile au fost făcute după ce președintele actual al Consiliului, Donald Tusk, a suspendat întâlnirea liderilor UE și a reprogramat-o pentru marți, potrivit purtătorului de cuvânt al lui Tusk, Preben Aamann.

”Tusk președintele Consiliului European suspendă întâlnirea și amână întâlnirea pentru mâine la 11.00” (12.00, ora României), a scris Aamann pe Twitter.

Liderii UE și-au bătut capul cine ar trebui să ocupe pozițiile de vârf ale Uniunii după alegerile pentru Parlamentul European care au avut loc la finele lunii mai.

Sursele au spus că liderii UE l-au luat în calcul pe Frans Timmermans ca și candidat potențial la președinția Comisiei, politicianul olandez fiind acum prim-vicepreședintele instituției.

Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, din Danemarca, a fost propusă ca potențial prim-vicepreședinte al Comisiei, iar economistul bulgar Kristalina Georgieva de la Banca Mondială a fost menționată ca șef posibil al Consiliului European.

 

Tematic

Emmanuel Macron: „Este necesar ca Europa să dialogheze cu Federația Rusă"
Criză la nivel înalt: Angela Merkel și Emmanuel Macron nu se înțeleg pe ciolanul Europei
Tagurile:
sefi, alegeri, esec, Emmanuel Macron, UE


Știrile Zilei