17:49 29 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.99
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
501 0 0

Noile pașapoarte post-Brexit din Marea Britanie vor fi printate de o companie franco-olandeză care și-a externalizat de multe ori procesul de fabricație în Polonia.

BRUXELLES, 9 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Britanicii riscă să li se amintească de dependența lor economică de Europa de fiecare dată când călătoresc, de vreme ce Guvernul Marii Britanii a încredințat contractul pentru noile pașapoarte firmei franco-olandeze Gemalto, care a câștigat suma de 260 de milioane de lire sterline pentru a face documentele.

Londra și-a apărat decizia spunând că afacerea a fost eficientă ca preț și că va crea 70 de noi joburi în Marea Britanie, în Fareham și în Heywood, scrie RT în ediția electronică. 

Muncitorii britanici nu sunt mulțumiți de acește știri. Potrivit unui angajat al sindicatului Unite, Louisa Bull, un număr de 170 de joburi calificate vor fi pierdute în Marea Britanie din cauza deciziei.

Compania, care s-a specializat în securitate digitală și în printarea documentele de identitate pentru numeroase țări, a declinat să confirme alegațiile. Totuși, în timp ce componentele pașapoartelor vor fi produse în alte părți, se afirmă că datele personale ale cetățenilor că vor fi mânuite exclusiv de Marea Britanie.

Tematic

EXCLUSIV: Oportunități de angajare pentru moldoveni în Marea Britanie, după BREXIT
Moldovenii din Anglia post-Brexit: Va fi nevoie disperată de lucrători în acest sector
Moldovenii din Anglia: Produse periculoase în Marea Britanie post-Brexit
Tagurile:
pasapoarte noi, Polonia, UE, Marea Britanie

Știrile Zilei