06:58 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Droguri - Imagine Simbol

Incredibil: Droguri de un miliard de dolari pe nava deținută de banca americană „JPMorgan”

© Photo: Poliția de Frontieră
În lume
Sa primesc un link scurt
888 0 0

O navă care îi aparține celei mai mari bănci americane, JPMorgan, a fost confiscată de procurori după ce la bordul ei a fost găsită cocaină de 1 miliard de dolari.

BRUXELLES, 13 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Procurorii federali din Philadelphia, SUA, au confiscat o navă de containere operată de Mediterranean Shipping, la câteva săptămâni după ce autorităţile vamale au descoperit la bordul navei 20 de tone de cocaină, în valoare de 1 miliard de dolari, scrie Business Insider.

Este una dintre cele mai mari capturi din istoria Americii, iar faptul că nava este deţinută de clienţi într-un portofoliu gestionat de JPMorgan Asset Management nu face decât să sporească scandalul.

„Captura unei nave de această dimensiune este complicată şi fără precedent – dar este potrivit în contextul în care circumstanţele sunt fără precedent. Am găsit aproape 20 de tone de cocaină ascunse pe această navă”, spune Procurorul american William McSwain.

Ca urmare a capturii, câţiva membri ai echipajului au fost arestaţi, iar investigaţia este în curs.

Nava a navigat sub steagul Liberiei şi înainte de a ajunge în Philadelphia a călătorit prin Bahamas şi prin mai multe ţări din America de Sud, potrivit sistemului de tracking.

Tematic

Îngrozitor: În Moldova și polițiștii sunt implicați în trafic de droguri
Nava sub pavilion moldovenesc ce transporta droguri: Explicațiile Agenției Navale
Te ia groaza! Câți consumatori de droguri sunt în Republica Moldova
Tagurile:
JPMorgan, nava, banca, dolari, miliard, droguri, SUA


Știrile Zilei