07:01 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Tabără de odihnă

Reprezentanții USMF reacționează la intoxicațiile din tabăra de vară din Ucraina – Detalii

© Sputnik / Сергей Мальгавко
În lume
Sa primesc un link scurt
107 0 0

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au venit cu o reacție la cazurile de intoxicație în tabăra de odihnă din orașul Sergheevca.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Niciun copil care s-a intoxicat la baza de odihnă din orașul Sergheevca, Ucraina nu este cetățean al țării noastre. Informația a fost confirmată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din țara noastră. Copii care au avut de suferit sunt originari din Kiev, Cernigov și Harkov.

Baza de odihnă din orașul Sergheevca aparține Universității de Medicină și Farmacie, dar reprezentanții instituției de învățământ spun că nu sunt responsabili de cele întâmplate. Aceștia au precizat printr-un comunicat de presă că din anul 2008 tabăra a fost dată în locațiune și este gestionată de către autoritățile locale din Ucraina.

Amintim că 46 de copiii s-au intoxicat la tabăra de vară "Medic - 2" din Sergheevca, Ucraina. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat din Odesa. Copii au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită acută.

 În tabără se odihneau 226 de copii cu vârsta cuprinsă între şapte și 14 ani.

Dintre aceștia, 46 au fost spitalizați, 32 de copii au fost duși la spitalul din orașul Belgorod - Dnestrovsk, iar 14 au fost duși la secția de boli infecțioase a Spitalului Regional din satul Şabo.

Tematic

Impresionant: În satul Costești va fi deschisă o tabără de arheologie pentru tineri
Vacanța 2019: La ce tabără să ne ducem copiii
Tagurile:
Detalii, Ucraina, odihna, tabara, USMF


Știrile Zilei