06:56 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca

Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion

© Photo: Guvernul Republicii Moldova
În lume
Sa primesc un link scurt
146 0 0

Activistul George Simion intenționează să intre în greva foamei dacă nu va fi lăsat să intre în Moldova.

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, în continuare are interdicţia de a intra în Republica Moldova.

Activistul civic a încercat în dimineaţa zilei de vineri, 12 iulie, să treacă frontiera Republicii Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul.

George Simion a avertizat autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu va fi soluţionată această problemă, dânsul intenţionează să intre în greva foamei. 

„O să vin în maxim o săptămână aici şi o să rămân în greva foamei dacă acest regim mă va priva de dreptul meu elementar de a-mi vedea fraţii, interzicându-mă peste Prut fără niciun motiv”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Amintim că în cadrul întrevederii cu premierul Viorica Dăncilă, de la Bucureşti, Maia Sandu a afirmat că interdicţia de a intra în Republica Moldova primită de George Simion a fost una ilegală, iar consecinţele ei trebuie să fie anulate. 

George Simion a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova pe 1 octombrie 2018, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România. Activistul primit şi interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru cinci ani.

Tematic

Victor Chironda, un activist civic incomod pentru funcționarii corupți
Tagurile:
George Simion, moldovenesti, Autorități


Știrile Zilei