11:08 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina

Alegeri anticipate: Ucrainenii își aleg astăzi deputații - detalii

© Sputnik / Стрингер
În lume
Sa primesc un link scurt
20110

Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina: Președintele Zelenski anunță care va fi prioritatea noului Parlament - iată legea pe care o propune.

CHIȘINĂU, 21 iulie - Sputnik. Ucrainenii își alege deputații în Rada supremă în această duminică în care au loc alegeri parlamentare anticipate. Aceste se desfășoară la doar trei luni după ce Vladimir Zelenski a devenit președinte al țării vecine.

Potrivit canalului de telegram Sputnik Ближнее зарубежье, la scrutin participă 24 de partide și peste trei mii de candidați în circumscripții uninominale.

Potrivit, Comisiei Electorale Centrale, la ora 17:00, prezența la vot pe întreg teritoriul Ucrainei este de 40 la sută. În total, au fost deschise 30 de mii de secţii care urmează să se închidă la ora 20:00.

Inițial, scrutinul urma să aibă loc la data de 27 octombrie, dar Zelensky a dizolvat Parlamentul pe 21 mai.

Duminică, după ce și-a exercitat dreptul al vot, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că o prioritate a noului Parlament trebuie să fie examinarea unei legi cu privire la anularea imunității deputaților.

Rada Supremă a Ucrainei este formată din 424 de deputați, însă în acest scrutin sunt aleși doar cei înaintați pe liste de partid, nu și cei din circumscripțiile uninominale. Aceștia sunt aleși pentru o perioadă de cinci ani.

Tematic

Incredibil: Partidul lui Zelenski vrea să permită străinilor să facă asta în Ucraina
Tagurile:
Alegeri anticipate, Ucraina, Volodimir Zelenski


Știrile Zilei