11:51 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Se aşteaptă ca descărcările electrice să aibă loc frecvent în Marea Britanie în următoarele două zile, agenţia Met Office emiţând avertizări de cod galben pentru mai multe zone din ţară.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Agenţia meteo Met Office a emis avertizări meteorologice pentru Marea Britanie, țara pregătindu-se pentru ploi răspândite și furtuni, potrivit Express. Avertizările de cod galben au fost extinse în întreaga țară, din zonele nordice, precum Inverness, până la Penzance, în sud.

Meteorologii prezic ploi abundente și fulgerele, care vor continua până miercuri seara. Potrivit Met Office, furtunile se vor extinde în toată Marea Britanie până miercuri, la ora 23:59.

În acest interval, există riscul să se producă inundaţii, iar fulgerele ar putea provoca pagube la clădiri. De asemenea, furtunile ar putea afecta alimentarea cu energie electrică, provocând căderi de curent în unele zone.

Met Office a menționat că aproximativ 50 de mm de precipitaţii ar putea să cadă în Marea Britanie în trei ore.

„Averse și furtuni puternice vor continua să se extindă în nord-estul Angliei și Țării Galilor, frecvența acestora urmând să crească pe parcursul zilei. Este posibilă si grindina, în special în nordul Angliei”, a anunţat agenţia.

Tematic

Moldovenii din Marea Britanie: Poți deveni proprietar de casă la prețul unei chirii
Moldovenii din Germania: Cinci capcane turistice în această ţară şi alternativele la ele
Tagurile:
moldoveni, fulgere, vijelii, cod galben, avertizare meteo, Marea Britanie


Știrile Zilei