00:19 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Gheorghe Dinca

Uluitor: Crimele ucigașului în serie din România fac înconjurul lumii

© AFP 2019 / BOGDAN DANESCU
În lume
Sa primesc un link scurt
224 0 0

Presa străină relatează pe larg cazul crimelor din Caracal, evidențiind lipsa de competență și întârzierea autorităților române în a o găsi pe Alexandra în ciuda apelurilor repetate la 112.

BRUXELLES, 1 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Tragedia din Caracal care a șocat Romînia a ajuns cunoscută pe tot mapamondul.

New York Times scrie despre demisia ministrului de Interne al României în urma scandalului și despre lipsa de reacție și de pricepe a autorităților în găsirea fetei răpite.

”Cercetările au arătat instituțiile de siguranță publică politizate în stare de subfinanțare, fără personal și insuficient pregătite. După ce Măceșanu a telefonat la numărul european de urgență 112 spunând că a fost răpită, autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze și să intre în locuința mecanicului, chinuindu-se să dea de urma celor trei apeluri și să facă rost de un mandat de percheziție care nu era necesar”, scrie publicația americană citând o știre Reuters.

Tragedia a ajuns până în Asia, unde Channel News Asia descrie disperarea Alexandrei care a strigat la 112 că vine cel care a răpit-o, subliniind că ”criticii spun că oficialii au eșuat în a lua alerta în serios și au reacționat prea târziu ca să o localizeze și să o salveze pe adolescentă”.

Și canalul France 24 reia istoria tragediei de la Caracal, la fel ca și South China Morning Post, postul american Fox News sau 20min din Elveția, toate relatările acuzând neputința autorităților române în a reuși să o salveze pe Alexandra în ciuda apelurilor repetate ale acesteia la numărul de urgență.

Tematic

Dezvăluiri șoc despre chinurile adolescentei ucise la Caracal: Criminalul a recunoscut
Serbia: Cum au procedat autoritățile ca reacție la un caz similar celui din Caracal
Halucinant: Polițistul i-a spus fetei ucise la Caracal să nu țină linia ocupată
Tagurile:
ucigas, crime, Caracal, Romania


Știrile Zilei