02:26 09 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.33
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.73
 Matteo Salvini

Președintele ales al Comisiei Europene îi dă dreptate lui Matteo Salvini

© REUTERS / LEHTIKUVA
În lume
Sa primesc un link scurt
191 0 0

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut că Europa are nevoie de noi modalități de a rezolva problema imigrației, după criticile aduse de Salvini Germaniei pe care a acuzat-o de ”șantaj”.

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care urmează să își ocupe funcția din noiembrie, a avut o întâlnire la Roma, la finele săptămânii trecute, cu premierul Italian Giuseppe Conti.

Una din temele abordate a fost imigrația, scandalul fiind la cote maxime după ce Salvini a acuzat Germania de ”șantaj” la adresa Italiei pe această temă.

Von der Leyen a avut o atitudine diplomatică și a recunoscut în discuțiile cu jurnaliștii italieni că Europa are nevoie de ”aer proaspăt” în chestiunea imigrației și de soluții care să fie ”eficiente și efective, dar și umane”.

Von der Leyen a spus că este acord cu poziția italiană, exprimată de premierul Conte, că trebuie găsită o nouă modalitate de a împărți imigranții între țările Uniunii:

”Sunt conștientă că țări precum Italia, Spania și Grecia sunt într-o situație de expunere geografică și că trebuie să garantăm solidaritatea”, a spus ea.

Dar, pentru că ”solidaritatea nu e niciodată unilaterală, ci întotdeauna bilaterală”, ”dacă lucrăm împreună vom fi capabili să găsim soluții”, a mai spus președintele ales al Comisiei Europene la Roma, pe un ton împăciuitor.

Comentariile ei au legătură directă cu acuzele vicepremierului Salvini care a acuzat Berlinul de ”șantaj” pe chestiunea imigrației, spunând că Germania va accepta imigranții salvați de o navă de coastă italiană numai dacă Roma va permite unui alt vas cu 40 de imigranți să acosteze în Italia.

De remarcat că europarlamentarii din partidul lui Salvini au votat împotriva lui von der Leyen atunci când Parlamentul European a decis ca aceasta să fie viitorul președinte al Comisiei Europene.

Tematic

Americanii pe Lună: Teoria conspirației și gluma lui Matteo Salvini - Foto
Matteo Salvini se ceartă cu „McDonald's” - Compania i-a numit pe italieni „mafioți”
Tagurile:
dreptate, Matteo Salvini, Comisia Europeana, Uniunea Europeana


Știrile Zilei