23:17 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
319 0 0

Cercetările privind crimele din Caracal continuă astăzi în pădurea unde se presupune că Gheorghe Dincă ar fi aruncat trupul Luizei, precum și la locuința acestuia. Tot astăzi urmează ca telefoanele lui să fie percheziționate informatic.

BRUXELLES, 6 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Anchetatorii își continuă cercetările astăzi în pădurea de lângă Caracal, România, acolo unde ieri au fost descoperite oseminte, după ce Gheorghe Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că e vorba de rămășițele Luizei Melencu, fata răpită de criminal în aprilie - la cercetări au fost aduși și doi câini de căutare.

De asemenea, este a cincea zi consecutivă în care se fac cercetări la locuința lui Gheorghe Dincă și urmează să fie sparte și gropile betonate din curte care ar putea ascunde urmele altor crime comise de Dincă.

În atenția anchetatorilor se află și cele trei telefoane ale lui Dincă care vor fi supuse percheziției informatice în prezența lui Dincă și a avocatului acestuia.

Acestea au fost descoperite în timpul cercetării la casa lui Gheorghe Dincă, având cartele preplătite. Unul din ele a fost folosit de Alexandra atunci când a sunat la 112.

Anchetatorii vor astfel să descopere cu cine a vorbit Dincă în ziua în care a răpit-o și ucis-o pe Alexandra și să verifice istoricul convorbirilor din trecut.

Cazul Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani ucisă la Caracal, are și el dedesubturi și implicații care au atras atenția presei. "Cred că Gheorghe Dincă duce o țară întreagă de nas. Noi trăim de pe o zi pe alta. Nu sunt informați din partea legii, aflăm totul de la televizor. Am primit telefoane să ne retragem toate declarațiile”, a declarat Monica Melencu, potrivit Antena3.

Gheorghe Dincă le-ar fi indicat anchetatorilor o pădure de lângă Caracal unde susţine că ar fi aruncat părţi din corpul Luizei Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie.

Gheorghe Dincă, de altfel, nu recunoaște fetele ucise după nume, ci după lunile din calendar, a dezvăluit avocatul familiei Luizei, una dintre presupusele victime ale lui Dincă.

"Pare-se că sunt niște oseminte, e același sistem la ambele fete. Lucruri, resturi arse, incinerate. Acum se fac analize, să se vadă ale cui sunt, el nici nu este sigur ale cui sunt. El localizează fetele după anumite perioade din an, din mai, din luna cutare, nu mai știe. Este posibil să fie mai multe fete. Părerea mea este că nu este Luiza, este o speranță și o părere. El nu știa să spună numele, spunea Asta e fata din luna cutare, le are pe luni", a declarat avocatul Tonel Pop.

"Toată lumea se gândește la mai multe fete și mai multe crime. Nu pare un mod ocazional, pare un mod de criminal în serie. Vă dați seama când vor începe să sape toate acele gropi și acele buncăre pe care le are cimentate! Va fi o muncă titanică, apreciez cel puțin trei luni de zile, cu picamere, excavatoare”, a mai spus avocatul.

 

Tematic

Groaznic: Cele mai cumplite 6 minute - Înregistrarea audio completă cu victima din Caracal
Cazul Caracal nu este singular: Bărbat ucis cu drujba, trimis la culcare de operatorul 112
FBI, invitat la Caracal. Presa a avut dreptate: Americanii sunt implicați
Tagurile:
perchezitii, criminal, Caracal, Romania


Știrile Zilei