00:27 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Ex-președintele Ucrainei Petro Poroșenko a fost citat pentru audieri

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko, atacat la Kiev

© Sputnik / Стрингер
În lume
Sa primesc un link scurt
1068 0 0

Fostul lider al Ucrainei s-a pomenit într-o situație neplăcută la ieșirea din sala de judecată.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. La Kiev, persoane necunoscute au aruncat cu ouă în fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko după ce acesta a depus mărturii în instanța de judecată, comunică mass-media din țara vecină.

Luni, Biroul de Stat pentru Investigații al Ucrainei a început audierile fostului lider al statului. Mass-media scrie că pe numele lui Poroșenko au fost intentate peste zece dosare penale. Fostul președinte a fost interogat în legătură cu eventuala evaziune fiscală la procurarea unui post de televiziune local.  

După ce a părăsit sediul Biroului de Stat pentru Investigații, Poroșenko a fost „bombardat” cu ouă care au nimerit nu doar în fostul lider al Ucrainei, ci și în polițiști, jurnaliști și susținători ai acestui ex-președinte.

Reporterii aflați la fața locului at transmis că, după declanșarea „atacului”, a intervenit poliția, însă atacatorii s-au făcut nevăzuți. Practic, imediat după incident, Poroșenko a plecat, iar la întrebările reprezentanților presei a răspuns avocatul său Igor Golovan.

Anterior, mijloacele de informare scriau că lângă sediul Biroului de Stat pentru Investigații au protestat și copiii lui Poroșenko – fiul Mihail, fiicele Aleksandra și Evghenia, precum și prietenii lor. Fostul președinte a declarat pentru jurnaliști că nu și-a văzut copiii la miting.

„La noi există „Solidaritatea” tineretului. Eu pe ei (pe copii – n. red.) nu i-am văzut, dar îi aprob”, a spus Poroșenko.

Tagurile:
ouă, atacat, dosare penale, audiat, Poroșenko


Știrile Zilei