21:41 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Notre-Dame

Îngrozitor: Catedrala Notre-Dame din Paris este în pericol de prăbușire

© AP Photo / Kamil Zihnioglu
În lume
Sa primesc un link scurt
88 0 0

Catedrala Notre-Dame, salvată de un incendiu devastator în luna aprilie, este încă în pericol de a se prăbuşi - o "urgenţă" care justifică reluarea lucrărilor de consolidare întrerupte de ameninţarea unei poluări cu plumb, a precizat Ministerul Culturii din Franța

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. "Edificiul face în continuare obiectul uni decret de pericol public din partea prefectului poliţiei, iar noi căderi de pietre din bolţile naosului s-au produs foarte recent în urma episodului de caniculă", a precizat Ministerul Culturii din Franța, arătând că dezastrul de la Notre Dame este departe de a fi rezolvat.

Lucrările de consolidare şi securizare la catedrală, care a fost aproape de a se prăbuşi în timpul incendiului devastator din 15 aprilie, au fost întrerupte pe 25 iulie din cauza riscului de contaminare cu plumb.

În timpul dezastrului, particule emise de sutele de tone de plumb din structura catedralei, în special din acoperiş şi din fleşa sa octogonală, s-au răspândit şi îi pot contamina acum pe lucrătorii de pe şantier, dar şi pe rezidenţi.

Lucrările urmează să se reia la începutul săptămânii viitoare.

"Doar urgenţa legată de acest risc persistent de prăbuşire justifică ritmul lucrărilor începute pe 16 aprilie", a insistat Ministerul.

"Toate instituţiile statului implicate (...) au făcut din sănătatea lucrătorilor de pe acest şantier o prioritate absolută, primând asupra oricăror alte consideraţii", a explicat Ministerul, răspunzând acuzaţiilor celor care acuză neglijenţa autorităților, în special cu privire la riscul unui nivel ridicat de plumb în sânge.

"Recomandările inspectoratului de muncă au fost deja luate în considerare în mare măsură de către autoritatea contractantă şi vor continua să fie luate în considerare pe durata întregii operaţiuni de conservare şi restaurare a catedralei", a dat asigurări ministerul.

Tematic

Incendiul de la Notre-Dame: Macron provoacă nemulţumiri – ce i-au solicitat experţii
Catedrala Notre - Dame ar putea fi reconstruită chiar cu cenușa de la locul incendiului
Act criminal: O nouă ipoteză sugerată în cazul incendiului de la Catedrala Notre-Dame
Tagurile:
prabusire, pericol, Catedrala Notre Dame din Paris, Paris, Franta


Știrile Zilei