18:12 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Barcelona, Spania

Moldovenii din Spania: Val de crime în Barcelona – Poliția a declarat criză de securitate

CC0 / Pixabay / jarmoluk
În lume
Sa primesc un link scurt
271310

Polițiștii din Barcelona au recunoscut că nu mai pot garanta siguranța turiștilor în apropierea faimosului monument Sagrada Familia, după valul de violenţe şi crime din ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Viceprimarul din Barcelona, Albert Batlle, a declarat că orașul se confruntă în prezent cu o „criză” - criminalitatea a crescut cu 9 la sută în prima jumătate a anului, potrivit Sputnik Internaţional.

Albert Batlle a dezvăluit că Barcelona se confruntă cu „o criză de securitate” după ce au avut loc șapte crime violente și trei atacuri cu cuțit aproape fatale, raportate într-un interval scurt de timp.

Batlle, care a fost director general al Forțelor de poliție catalane, a spus că situaţia cu privire la creșterea criminalității în oraș trebuie abordată într-un mod „raţional și responsabil”. El a sugerat „intensificarea politicilor de securitate”, precum şi reforma „politicilor sociale”.

În plus, oficialul a subliniat că în Barcelona trebuie suplimentat numărul forțelor de ordine pentru a întări siguranța stradală.

Recent, polițiștii din Barcelona au recunoscut că nu mai pot garanta siguranța turiștilor în apropierea faimosului monument Sagrada Familia. Mesajul lor apare pe broșurile înmânate de ofițerii de poliţie, care cer mai multe forţe de ordine în capitala Cataloniei.

De la începutul anului, în Barcelona au fost comise 13 crime. Spre deosebire de 2019, în 2018 au fost ucise în total 10 persoane în oraș.

Tematic

Moldovenii din Franţa, avertizare: Noua metodă de furt a hoţilor a făcut mai multe victime
Moldovenii din Marea Britanie: Brexitul va avea loc pe 31 octombrie, fără niciun ”dacă”
Tagurile:
politia, crime, Barcelona, Spania


Știrile Zilei