00:21 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
286 0 0

Britanicii sunt tot mai îngrijoraţi de perspectiva unui Brexit fără acord şi un număr tot mai mare a recurs la această soluţie pentru a se pregăti în cazul în care se va materializa cel mai rău scenariu.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. De teama unui Brexit fără acord, britanicii şi-au făcut stocuri de produse alimentare, de băuturi şi medicamente în valoare de circa 4 miliarde de lire (aproximativ 4,2 miliarde de euro), potrivit The Guardian.

Una din cinci persoane îşi face deja stocuri de produse alimentare, băuturi și medicamente, cheltuind în medie 380 de lire sterline (408 euro) suplimentar, potrivit unui sondaj realizat de societatea financiară Premium Credit.

Sondajul a dezvăluit că aproximativ 800.000 de persoane au cheltuit peste 1.000 de lire sterline pentru a-şi face stocuri înainte de termenul limită pentru Brexit, de 31 octombrie.

Dintre persoanele care şi-au făcut stocuri, 74% dintre cei chestionați au spus că şi-au cumpărat produse alimentare, 50% au cumpărat medicamente și 46%, băuturi.

În cazul în care Marea Britanie iese din UE fără niciun acord, analiştii prezic că vor exista unele probleme de aprovizionare, pe care guvernul susţine însă că le va atenua.

Tematic

Vizita preşedintelui american în Marea Britanie: Ce fel de „Brexit” susţine Donald Trump
Unde ar putea fi tipărite pașapoartele post-Brexit din Marea Britanie
Tagurile:
Brexit, haos, moldoveni, Marea Britanie


Știrile Zilei