22:14 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Asteroid, foto simbol

Avertisment: Un asteroid ar putea să lovească Pământul – probabilitate 100%

CC BY 2.0 / Hubble ESA / Artist's view of watery asteroid in white dwarf star system GD 61
În lume
Sa primesc un link scurt
443 0 0

Deși avertizări cu privire la asteroizi apar frecvent, în mod normal, șansele ca aceste corpuri cosmice să lovească Pământul sunt foarte mici. Dar, potrivit unui cercetător de la Universitatea din Otago, există „100% șanse” ca un asteroid să lovească planeta noastră dacă nu se iau măsuri.

CHIȘINĂU 11 sept – Sputnik, Doina Crainic. Profesorul Greg Leonard, specialist în corpuri cerești la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, spune că un asteroid va lovi Pământul dacă nu se vor lua măsuri urgente.

Vorbind cu scriitorul Bryan Walsh despre noua sa carte „Un scurt ghid cu privire la sfârșitul lumii”, Leonard a spus că posibilitatea de a fi ucis de un asteroid este mai mică decât cea de a-și pierde viața din cauza unui fulger.

„Dar ştiu şi că, dacă nu facem ceva mai devreme sau mai târziu, există 100% șanse ca un (asteroid) să ne «găsească». Așadar, mă simt privilegiat să fac ceva în acest sens”, a spus Greg Leonard, citat de Sputnik France.

NASA a afirmat însă că nu știe despre existenţa vreunui „asteroid sau cometă care să fie în curs de coliziune cu Pământul”, astfel că probabilitatea unei coliziuni uriaşe distructive este foarte scăzută.

„Într-adevăr, din ceea ce se poate spune, nu există probabilitatea ca un obiect uriaş să lovească Pământul la un moment dat în următorii ani”, au afirmat reprezentanţii agenţiei.

Tematic

Asteroid „potențial periculos”, cât Empire State Building, vine spre Pământ – raport NASA
Tagurile:
avertisment, Pământ, Asteroid, risc


Știrile Zilei