22:00 22 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Brexit

Brexit: Pericole teribile în Marea Britanie în cazul ieșirii fără acord

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo
În lume
Sa primesc un link scurt
496 0 0

Guvernul britanic a publicat aseară documentul referitor la planurile privind ieșirea Marii Britanii din UE, în care avertizează că un Brexit fără acord va duce la reducerea proviziilor medicale și creșterea prețurilor la alimente.

BRUXELLES, 13 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Consecințele unui Brexit fără acord ar putea fi teribile: revolte, izbucnirea unor boli, lipsă de alimente, medicamente, combustibil și perturbarea călătoriilor din şi către Marea Britanie. Aceste informaţii apar în raportul oficial al guvernului privind impactul ieşirii Regatului din Uniunea Europeană fără un acord.

Documentul a fost publicat după ce Parlamentul a votat la începutul săptămânii în favoarea unei moțiuni ce obligă Guvernul de la Londra să dea publicității toate documentele privind decizia de prorogare a Parlamentul britanic și referitoare la planurile privind retragerea Marii Britanii din UE fără un acord.

Cu toate acestea, Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, a informat că Guvernul nu va publica documentele referitoare la discuțiile interne privind prorogarea Parlamentului.

Documentul subliniază o serie de "posibile consecințe" ale impactului producerii unui Brexit fără acord pe data de 31 octombrie.

Liderul opoziției, Jeremy Corbyn, a declarat că acest confirmă faptul că premierul este "pregătit să îi pedepsească pe cei care își permit cel mai puțin".

Parlamentul de la Londra a fost prorogat luni, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord.

Tematic

Haosul „post-Brexit” – Măsură disperată a britanicilor
Dezvăluiri din culisele negocierilor: Amânarea Brexit cu 5 ani
Tagurile:
pericol, Acord, Brexit


Știrile Zilei