17:54 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Seismograf

Cutremure puternice în toată lumea în 24h: Morți și răniți - Foto/Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
În lume
Sa primesc un link scurt
164220

Activitate seismică majoră în toată lumea: Turcia, Indonesia, Pakistan. Cea mai gravă situație este în Indonesia unde au murit peste 20 de oameni. Iată care este explicația acestor cutremure puternice care s-au produs timp de 24h.

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. O serie întreagă de cutremure s-au produs în ultimele 24 de ore în Turcia, Indonesia și Pakistan, ar și în alte colțuri ale lumii.

Potrivit unor specialiști, este vorba de ciocnirea plăcilor tectonice indiene și arabe, ceea ce provoacă frecare și, prin urmare, cutremur. Cutremurele s-au produs la granițele de fracturare. Întreaga zonă s-a zguduit în câteva ore.

​​În Turcia cutremurul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Potrivit autorităților, victime nu au fost înregistrate.

Mult mai gravă este situația din Indonesia, unde cel puțin 20 de persoane au murit. Cutremurul a avut o magnitudine de 6,5 și a lovit insulele Maluku. 

​​Și în Pakistan cutremurul a provocat pagube.

​În Moldova, cel mai recent cutremur a fost simțit pe 20 septembrie, care a avut o magnitudine de 4 pe scara Richter, în Zona seismica Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutul român pentru Fizica Pământului.

Tematic

Încă un cutremur puternic astăzi, în apropiere de Moldova
Tagurile:
Turcia, Pakistan, Indonesia, cutremur


Știrile Zilei