19:41 18 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
15010

Startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale a fost dat în România sâmbătă, 12 octombrie. Viorica Dăncilă (PSD) și-a lansat în prima zi programul electoral, iar președintele Klaus Iohannis le-a adresat votanților un mesaj.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. În România a început sâmbătă, 12 octombrie, campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Conform legislației, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data votului, adică 12 octombrie, și se încheie pe 9 noiembrie.

Românii din străinătate pot vota prin corespondență, astfel încât ei își vor face alegerea între 8 și 10 noiembrie în cadrul primului tur, și între 22 și 24 noiembrie în cadrul turului doi.

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția de președinte al României, și-a lansat programul în prima zi a campaniei.

„Îmi doresc să transform instituţia preşedintelui şi Administraţia Prezidenţială într-un simbol al transparenţei şi al bunei-credinţe. (...) Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă, voi susţine incluziunea socială reală, inclusiv la nivel economic şi cultural ", a declarat Viorica Dăncilă la evenimentul de lansare a programului său electoral.

Totodată, președintele Klaus Iohannis și-a lansat astăzi „primul său mesaj electoral propriu-zis, deși bătălia electorală a început, de fapt, de mult”, relatează Sputnik România.

Klaus Iohannis a transmis în prima zi de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale că miza scrutinului este „o Românie fără PSD”.

„Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăți care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală și corectă”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis prezintă lupta cu PSD drept o realizare a sa.

„Ca Președinte, am folosit toate instrumentele democratice și constituționale pentru a bloca PSD. Prin intervențiile mele, prin implicarea voastră continuă și prin votul dat pe 26 mai am reușit să menținem România pe drumul său pro-european și democratic”.

Totodată, Iohannis își îndeamnă alegătorii la vot.

„Doar prin participare majoră la vot putem să ajungem într-o nouă etapă – în care să construim o majoritate nouă, pro-europeană, care să aducă prosperitate autentică oamenilor și cu care să relansăm România, cu o bună guvernare și cu o resetare a statului în ansamblu. Împreună pentru România normală!”, își încheie Iohannis primul mesaj electoral.

Tematic

Serviciile cu taxă ale Consulatului României: Cât costă renunțarea la cetățenia română
Moldovenii cu cetățenie română ar putea primi o pensie de 22000 de lei pe lună, dacă...
Veste minunată pentru cei care își ridică pensia din România: după 1 octombrie
Tagurile:
Klaus Iohannis, campania electorala, Romania


Știrile Zilei