16:16 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Pelerini la Sfânta Parascheva din Iași

Ce s-a întâmplat la Iași, unde pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, e sărbătorit Hramul

© Photo: Ziarul de Iași
În lume
Sa primesc un link scurt
48030

La Iași, România, pelerinii se închină la moaștele Sfintei Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie, când este și Hramul orașului. Din Corfu, Grecia a fost adusă spre închinare racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Până sâmbătă, 13 octombrie, pe parcursul unei săptămâni, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva s-au închinat peste 50.000 de pelerini, potrivit estimărilor Mitropoliei de la Iași.

De asemenea, la Iași a ajuns racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon, cunoscut ca „Sfântul Călător”.

În seara de 12 octombrie, delegația care însoțește sfintele moaște, condusă de Mitropolitul de Corfu Nectarie, a fost întâmpinată de Mitropolitul Teofan la Catedrala Mitropolitană din Iași, precizează doxologia.ro

Tot în seara de 12 octombrie, prin centrul orașului Iași (România, capitala istorică a Moldovei) a trecut tradiționala procesiune „Calea Sfinților”.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, Ocrotitoarea Moldovei, a fost însoțită de ierarhi, clerici și credincioși.

Procesiunea a început şi s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană, unde mitropolitul Teofan, al Moldovei și Bucovinei, le-a adresat câteva cuvinte pelerinilor.

„Să înțelegem (...) că nu trăim doar pe Pământ, ci și în Cer, nu respirăm doar în timp, ci și în eternitate. Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a spus mitropolitul.

Tematic

Sfânta Parascheva la moldoveni: Ce detaliu este ascuns sub veșmântul Cuvioasei
Tagurile:
Sfânta Parascheva, Hramul oraşului, Iași


Știrile Zilei