15:43 12 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.22
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.71
Logotipul rețelei de socializare Facebook pe ecranul computerului

Facebook a lichidat pagina proiectului AIP „Rossia segodnia” despre Arctica

© Sputnik / Natalia Seliverstova
În lume
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Anterior, Facebook a lichidat contul jurnaliștilor, iar „acum a ajuns la natură, urșii albi” și bucătăria rusească.

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Facebook a șters pagina în limba engleză a unuia dintre site-urile AIP „Rossia segodnia” – portalul Arctic.ru, comunică RIA Novosti.

Pagină pe rețeaua de socializare Facebook
© Sputnik / Наталья Селиверстова

De la începutul lunii octombrie, Facebook a început să blocheze consecvent pagina în limba engleză a proiectului: inițial a fost interzisă postarea materialelor video, ulterior – orice publicare, iar pe 14 octombrie contul a fost pur și simplu lichidat.

„Acest lucru este totalmente în spiritul actualei percepției occidentale actuale a noțiunii libertății de exprimare: această libertate există, însă nu pentru toți, iar pentru sursele rusești ea nu mai există în general”, a comentat situația pentru RIA Novosti serviciul de presă al agenției, adăugând că, inițial, Facebook a lichidat conturile jurnaliștilor, iar „acum a ajuns până la natură și ursuleții albi”.

Acesta nu este primul caz de blocare nefondată a site-urilor informaționale ale „Rossia segodnia”. În ianuarie, Facebook a lichidat paginile Sputnik și conturile angajaților acestei agenții. Săptămâna trecută, la fel fără explicații, a eliminat pagina proiectului RT cu rețete din bucătăria tradițională rusească. Ulterior, această pagină a RT - Russian Kitchen – a fost restabilită, însă cu unele restricții privind afișarea mesajelor.

„Noi înțelegem totul – adversar strategic și așa mai departe. Însă încetați să mai încercați să impuneți întregii lumi valorile voastre „democratice”. Spuneți lucrurilor pe nume. În cazul dat este vorba de cenzură”, a subliniat interlocutorul agenției.

Arctic.ru este un proiect special al AIP „Rossia segodnia”, care a demarat pe 1 august 2015, cu susținerea financiară a Societății Geografice Ruse. Este singurul proiect de nivel federal consacrat prezenței ruse în Arctica, fiind partenerul informațional al tuturor evenimentelor de anvergură cu tematică arctică.

Tagurile:
Arctica, pagina, lichidat, Facebook


Știrile Zilei