20:47 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
394 0 0

Cercetătorii de la Universitatea Tunhai din Taiwan au explicat misterul durabilității pânzei de păianjen care nu putrezește mult timp, chiar și după ce păianjenul a abandonat-o.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Angajații de la Universitatea Tunhai din Taiwan au explicat de ce pânza de păiajen nu putrezește mult timp, chiar și după ce păianjenul a abandonat-o. Lucrarea oamenilor de știință este publicată în revista Journal of Experimental Biology, transmite RIA.

Se credea anterior că componentele pânzei sunt capabile să ucidă direct bacteriile.

Cercetătorii au testat această ipoteză și au plasat probe de mătase a trei specii de păianjeni tropicali (Nephila pilipes, Cyrtophora moluccensis și Hippasa holmerae) în vasele Petri, unde au fost cultivate trei specii din cele mai comune bacterii, inclusiv E. coli.

Experimentul a arătat că componentele pânzei de păianjen nu sunt capabile să reziste la aceste microorganisme de unele singure.

În același timp, cercetătorii au descoperit că microbii nu pot ajunge la azot, care face parte din microstructura mătăsii, astfel încât firele rămân intacte.

Tematic

Oamenii de știință: Un nou secret prin care ne putem păstra tinerețea
Atenţie: Patru simptome care anunţă cancerul de piele – Ce dezvăluie oamenii de știință
Tagurile:
descoperire, paianjen, oameni de stiinta, Taiwan


Știrile Zilei