20:01 08 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Klaus Iohannis,Ludovic Orban

Premieră în România: Guvernul Orban a trecut - instabilitatea e confirmată

© Photo : Președintele României
În lume
Sa primesc un link scurt
11501

Precedentul este grav, pentru că în acest moment avem o majoritate bazată pe promisiuni greu de îndeplinit, ba chiar pe angajamente călcate deja.

București, 4 nov, Sputnik. Analiștii vorbesc la unison de ”trădări” – iar acestea se regăsesc în mai multe partide. De fapt, în lipsa unor negocieri politice reușite, PNL, Iohannis și Orban a adoptat această tactică – a încurajării și chiar forțării trădărilor.

Unii analiști folosesc sintagma ”Guvernul trădării” pentru cabinetul Orban.

Precedentul este grav, pentru că în acest moment avem o majoritate bazată pe promisiuni greu de îndeplinit, ba chiar pe angajamente călcate deja – cum ar fi negocierea cu ALDE pe baza menținerii SIIJ sau cu USR pe baza anticipatelor.

Pe scurt, Guvernul a fost votat de 240 de parlamentari, din această combinație politică eclectică.

În aceste condiții, Ludovic Orban este noul premier.

Cu această ocazie a fost încălcată și cutuma schimbării înlocuirii miniștrilor respinși de comisiile de specialitate.

În plus, votul este unic: 240 de prezenți, 240 de voturi ”Pentru” – cu bilele ”la vedere”, deși în lege se prevede clar ”vot secret cu bile”.

Ilegalitatea comisă de parlamentari - cu scopul vădit a câștigului politic – devine flagrantă și ar trebui să se sesizeze mai multe organisme în drept.

Totodată, prin controlul votului pe linie partid, putem spune că aveam de-a face și cu un ”vot imperativ”, ceea ce, constituțional și regulamentar (parlamentar), ar duce la anularea respectivului vot.

Acestea sunt numai câteva dintre aspectele grave ale acestei numiri – dar și mai gravă pare inconștiența noii ”echipe”, care nu poate trece legi organice, nu poate pune nimic clar pe masa Parlamentului – decât prin aceeași metodă folosită azi: promisiuni, presiuni, trădări. Sau, tot ca azi, prin ignorarea Parlamentului.

De fapt, de azi România nu are Guvern, ci o confirmare pretins parlamentară a uni instabilității politice girate de președintele-candidat al statului – și de entități externe, implicate în destabilizarea majorității alese legal în 2016.

Tematic

Guvernul României a căzut - Viorica Dăncilă a fost demisă
Tagurile:
Romania, orban


Știrile Zilei