15:31 11 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Poliția militară rusă la hotarul Golan Heights

În nordul Siriei a început cea de-a șaptea patrulare ruso-turcă

© AP Photo / Sergei Grits
În lume
Sa primesc un link scurt
74 0 0

În nord-estul Siriei a demarat cea de-a șaptea patrulare comună a poliției militare rusești și grănicerilor turci, potrivit Ministerului Apărării din Rusia.

BUCUREȘTI, 16 nov - Sputnik. Militarii ruși și turci au purces spre cea de-a șaptea patrulare comună în nord-estul Siriei, se menționează într-un comunicat al Ministerului Apărării al Rusiei.

"De la ora 10:00, 16 noiembrie, cea de-a șaptea patrulă comună a poliției militare ruse și serviciului de grăniceri al Turciei a purces la o nouă patrulare în regiunea de frontieră, aflată la câțiva kilometri la Nord de localitatea El Kamyshli”, se spune în comunicat.

Se menționează că patrula inspectează situația în așezările siriene. Deplasarea coloanei este monitorizată în regim real de către drona rusească “Orlan-10”.

Patrularea se efectuează cu vehiculele blindate “Tigr” ale poliției militar ruse și vehiculele Kirpi ale serviciului turc de grăniceri. În total, în componența patrulei se află opt unități ale tehnicii militare și peste 50 de militari din ambele state.

Pe 22 octombrie, Federația Rusă și Turcia au semnat un memorandum de înțelegere din 10 puncte, în special, cu privire la introducerea unităților poliției militare ruse și a serviciului de frontieră siriană pe partea siriană a frontierei cu Turcia în afara zonei ”Izvorul Păcii” desfășurată de Turcia. Acestea vor facilita retragerea trupelor kurde și a armelor acestora la 30 de kilometri de granița dintre Siria și Turcia.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat anterior că kurzii s-au retras înainte de termen. Din 1 noiembrie, un grup mixt ruso-turc ar urma să înceapă patrularea frontierei pe o distanță de 10 kilometri de la graniță la vest și est de zona operațiunii turcești, cu excepția orașului Qamishli.

Tagurile:
Turcia, Rusia, siria


Știrile Zilei