14:32 28 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.49
  • USD17.68
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Protestatarii cer demiterea guvernului și alegeri parlamentare anticipate conform sistemului electoral proporțional.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Câteva zeci de participanți la mitingul antiguvernamental din centrul orașului Tbilisi, care în ajun fuseseră dispersat de forțele speciale, și-au reinstalat corturile în preajma sediului Parlamentului.

„Vom continua acțiunea în regim non-stop până când „Visul georgian” își va da demisia. Bulevardul Rustaveli se va transforma într-un oraș al corturilor”, a spus David Maharadze, participant la protest.

De asemenea, se preconizează desfășurarea unei acțiuni de protest la sediul Tribunalului orășenesc din Tbilisi unde urmează să aibă loc audierile în dosarele persoanelor care au fost reținute în ajun, menționează Sputnik Georgia.

Protestele non-stop de la Tbilisi s-au declanșat pe 14 noiembrie, când Parlamentul nu a reușit să adopte modificările privind trecerea de la sistemul mixt la cel proporțional (pe liste de partid) deja la alegerile parlamentare din 2020.

Protestatarii cer demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate conform sistemului electoral proporțional.

Duminica trecută, toate intrările în sediul Parlamentului au fost blocate de corturi, iar deputații din partea partidului de guvernământ nu au fost lăsați să intre în clădire. Organizatorii protestelor, inclusiv liderii opoziției, au fost îndemnați în repetate rânduri să înceteze pichetarea Legislativului, însă ei au refuzat să-și abandoneze pozițiile.

Tagurile:
parlament, corturi, proteste, Tbilisi


Știrile Zilei