09:00 02 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
914 0 0

Noaptea trecută, Iranul a lansat cu rachete asupra unor baze militare americane amplasate în Irak, drept răzbunare pentru uciderea generalului Qassem Soleimani. Imaginile cu momentul atacului au fost publicate pe internet.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Postul de televiziune iranian Press TV a publicat imagini care au surprins atacul asupra a două baze militare ale SUA din Irak. În noaptea de marți spre miercuri, Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice a demarat operațiunea de răzbunare pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani. 

Mai multe rachete au fost trase împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil din Irak folosite de armata americană și de coaliția care o sprijină. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării al SUA, Jonathan Hoffman, a declarat că ”aceste rachete au fost trase dinspre Iran şi au vizat cel puţin două baze irakiene care găzduiesc militari americani şi membri ai coaliţiei”.

Ministrul de externe iranian, Javad Zarif a spus că atacurile au fost de ”autoapărare”, preluând retorica folosită de Donald Trump drept motiv al asasinării generalului Soleimani.

”Atacurile cu rachete împotriva bazelor americane din Irak au fost măsuri legitime de autoapărare și s-au încheiat acum, întrucât Iranul nu intenționează să facă război sau să escaladeze situația mai departe”, a declarat ministrul de externe, Javad Zarif.

Potrivit sursei citate, aproximativ 80 de persoane au avut de suferit în urma atacului, dar SUA nu confirmă această informație.

Tematic

România, între SUA și Iran, se află ”în prima linie a frontului irakian”
Iranul a pregătit 13 scenarii de răzbunare împotriva SUA
Tagurile:
Irak, baze militare, iran, SUA, atac


Știrile Zilei