21:39 03 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.81
  • USD17.27
  • RUB0.23
  • RON4.27
  • UAH0.61
În lume
Sa primesc un link scurt
89010

Coronavirusul „2019-nCoV” care a provocat epidemia din China determină o rată a mortalității de 5%, adică destul de redusă. Aceasta este concluzia studiului realizat pe primii pacienți și anunțată de un specialist.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Coronavirusul care a cauzat o epidemie de pneumonie virală a provocat deja decesul a 56 de persoane în China, potrivit unui nou bilanț la care fac trimitere, duminică, agențiile de presă internaționale. Aproape 2.000 de persoane sunt contaminate, potrivit autorităţilor locale.

Din 27 ianuarie, agenţiile de turism chineze nu vor mai vinde rezervări hoteliere şi sejururi în grup, potrivit postului public de televiziune din China.

Coronavirusul a pătruns în cinci țări din Asia, în Franța, SUA, Canada şi în Australia. Franţa a anunţat vineri trei cazuri confirmate de contaminare – primele din Europa. Potrivit presei internaționale, și în Marea Britanie erau 14 persoane care aveau simptomele unei afecțiuni similare gripei, după ce au călătorit în China, dar infectarea lor cu coronavirus nu a fost confirmată. 

Australia a anunţat sâmbătă patru cazuri de contaminare, fiind vorba de persoane care au revenit din China. Două cazuri de infectare au fost confirmate deja în Statele Unite, iar Canada a raportat un caz suspect.

Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care se ocupă de pacienții din Franța, Yazdan Yazdanpanah, a subliniat că rata de mortalitate provocată de coronavirusul care s-a activizat în China este destul de scăzută: 5%.  Aceasta este concluzia studiului realizat pe primii pacienți care s-au infectat cu coronavirusul denumit „2019-nCoV”.

În Republica Moldova nu există cazuri de contaminare cu acest virus, a declarat directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, într-o conferință de presă. Responsabilul a infirmat astfel zvonurile care circulau pe rețelele de socializare.

Virusul se poate răspândi prin aer. Printre simptome se numără febra, dificultățile de respirație și tusea. Trei echipe de cercetători vor începe dezvoltarea de potențiale vaccinuri, intenția fiind de a avea unul până în luna iunie.

Numele de „coronavirus” vine de la latinescul „corona” (coroană sau aură) - sub microscop, arată precum o aură solară. Acest tip de virusuri se pot transmite de la animale la oameni.

Tematic

Sărbătoare importantă la chinezi: Igor Dodon l-a felicitat pe președintele Chinei
A ajuns sau nu coronavirusul ucigaș în Moldova - ce spun medicii
Tagurile:
China, virus

Știrile Zilei