17:49 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
În lume
Sa primesc un link scurt
31501

O aeronavă care a decolat din nordul Iranului în această după-amiază a luat foc la scurt timp după decolare și a aterizat de urgență.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Un incident aviatic s-a produs astăzi în Iran. Motorul unui avion plin cu pasageri a luat foc în timpul zborului, însă pilotul a reușit să efectueze o aterizare de urgență, anunță RIA Novosti

Aeronava care efectuacursa Goran-Teheran s-a aprins la scurt timp de la decolare. Din fericire, nu există victime. Deocamdată nu se cunoaște compania căreia îi aparține nava și nici câți pasageri se aflau la bord. 

În ajun, un alt avion al companiei Iran Airtour a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Teheran, din cauza unei probleme tehnice. Nici atunci nimeni nu a fost rănit.

Amintim că pe 8 ianuarie un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran. La bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Nimeni nu a supraviețuit. Peste două zile, Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală aeronava ucraineană. 

Staul Major a precizat că avionul a fost lovit deoarece zbura în apropierea unui obiect militar important. După cum se subliniază în declarație, acest lucru s-a întâmplat în condiții de alertă militară sporită, în contextul eventualității unui răspuns al SUA la atacul cu rachete asupra bazelor militare în Irak.

Tematic

Un avion de luptă SU-57 s-a prăbușit în Rusia: Ce s-a întâmplat cu pilotul
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan: morţi şi răniţi - VIDEO
Tagurile:
urgență, aterizare, pasageri, zbor, flăcări, motor, Iran, avion


Știrile Zilei