06:09 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
În lume
Sa primesc un link scurt
10210

Președintele american Donald Trump, în cadrul discursului anual adresat Congresului, a declarat că intenționează să pună capăt conflictelor din Orientul Mijlociu.

CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Statele Unite, prin politicile sale promovate în Orientul Mijlociu, încearcă să protejeze viața americanilor și să pună capăt conflictelor cu participarea Americii în regiune, a declarat președintele Donald Trump în adresarea anuală către Congres privind starea lucrurilor din țară, informează RIA Novosti.

”În timp ce noi apărăm viața (soldaților) americani, depunem efort pentru a pune capăt războaielor în care este implicată America în Orientul Mijlociu", a declarat el în timpul discursului anual.

La începutul lunii ianuarie, Trump a propus ca NATO să-și extindă prezența în Orientul Mijlociu. Trump este de părere că NATO ar trebui să-și sporească contingentul militar în regiune, menționând în același timp că Statele Unite se pot întoarce acasă și pot folosi NATO, deoarece aceasta este o problemă internațională și nu doar o problemă a SUA.

Tematic

Trump și-a anunțat planul pentru pace în Orientul Mijlociu: Reacții internaționale
Tagurile:
Conflict, SUA, Orientul Mijlociu, Trump


Știrile Zilei