10:46 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
198 0 0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, consideră că evenimentele din provincia siriană Idlib pot fi considerate drept „război”.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că pentru a caracteriza ceea ce se întâmplă în provincia siriană Idlib poate fi utilizată noțiunea de “război”.

“Ceea ce se întâmplă în Idlib ar putea fi caracterizat prin cuvântul “război”. Am demarat deja acolo acțiunile noastre”, a declarat Erdogan, fiind întrebat de jurnaliști despre ultimatumul înaintat Damascului.

Joi, teroriștii pro-turci, susținuți de artileria forțelor armate ale Turciei, au rupt linia de apărare a armatei siriene în zona localităților Qmenas și Al-Nayrab, potrivit centrului rus de conciliere a părților în conflict din Siria. Avioanele rusești Su-24 au efectuat lovituri asupra teroriștilor pentru a permite forțelor siriene să respingă cu succes atacul. Totodată, Centrul a îndemnat partea turcă să înceteze orice susținere și înarmare a teroriștilor.

Mai devreme, Erdogan anunțase că Turcia nu a primit deocamdată un rezultat satisfăcător în urma negocierilor cu Rusia în problema Idlibului și este gata să demareze o operațiune militară în regiune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, a subliniat că acest scenariu este cel mai prost posibil.

De asemenea, Erdogan mai declarase că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra liderului Siriei Bashar Assad pentru a determina stoparea ofensivei armatei siriene în provincia Idlib. Partea turcă le cere militarilor sirieni să se îndepărteze de punctele de observare până la sfârșitul lunii februarie, amenințând să răspundă în caz contrar cu acțiuni militare.

Tematic

Caracterul exploziv al lui Erdogan este în beneficiul Rusiei - iată de ce
Tagurile:
Erdogan, Idlib


Știrile Zilei