17:35 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
În lume
Sa primesc un link scurt
117020

Reprezentant OMS în China: ”Dacă aș avea COVID-19, aș vrea să fiu tratat în China - în 30 de ani de activitate, nu am mai văzut asta și nici nu eram sigur că va funcționa”.

BUCUREȘTI, 27 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În timp ce în România au fost descoperite primele cazuri ce infectare cu noul coronavirus, din China, țara de unde a plecat această epidemie, vin vești bune.

Astfel, presa internațională consemnează că ieri a fost raportat în China cel mai scăzut număr - 29 de noi decese zilnice (cauzate de virus) din ultima lună, iar cazurile de noi contaminări au crescut doar puțin.

Și jurnalistul român de la Radio China Internațional, Daniel Tomozei Dimian anunță: ”China a depășit apogeul epidemic”.

”Datele din ultima perioadă arată în mod clar că în China a fost depășită perioadă critică epidemică, eforturile de contracarare și îngrijire a persoanelor infestate cu noul coronavirus (COVID-19) trebuind să continue”, scrie jurnalistul.

Pe de altă parte, Tomozei citează îngrijorarea epidemiologului canadian Bruce Aylward, șeful misiunii comune OMS-China: ”Lumea nu este pregătită pentru a face față situației, deși s-ar putea pregăti repede dacă țările ar adopta măsurile de răspuns întreprinse de China”.

Dan Tomozei arată că reprezentantul OMS a lăudat atât ”poziția de război” adoptată de China, dar mai ales ”demonstrația colectivă uluitoare” făcută de autoritățile și populația chineză împotriva virusului.

”Dacă aș avea COVID-19, aș vrea să fiu tratat în China”, a spus reprezentantul OMS, potrivit căruia ”țările din întreaga lume trebuie să urmeze exemplul Chinei atunci când se pregătesc să lupte împotriva COVID-19 - în 30 de ani de activitate, nu am mai văzut asta și nici nu eram sigur că va funcționa”.

Din păcate, în mass media, inclusiv în cea din România, personaje care fac de obicei propagandă NATO au selectat imagini cu intervenții în forță din China și au comentat negativ, subliniind ”duritatea” și, evident, ”diferența față țările democratice”, plus că s-au pretat la atacuri la adresa conducerii Chinei și a Partidului Comunist Chinez.

Nepotrivit moment pentru propaganda anti-China, jenantă atitudine! Pentru oamenii din lumea întreagă, efortul Chinei, luciditatea conducerii PCC și, mai ales, devotamentul poporului chinez sunt de admirat!

Tematic

Despre măștile de protecție și speculanți: Atenționarea lui Igor Dodon - Video
Decis: Guvernul limitează mărimea adaosului comercial la măști, mănuși și dezinfectanți
Tagurile:
OMS, China, coronavirus


Știrile Zilei